keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kookoksinen kaalikeitto

Kuplia keitossa...

Tässä ohje vähän toisenlaiselle kaalikeitolle, joka maistuu heille, jotka tykkäävät siitä, että ruoassa on pieni aavistus kaukoitää. Jotenkin tässä napsahtivat kaikki osaset kivasti paikoilleen: inkivääri ja chili tuovat mukavaa tulisuutta, kookosmaito ja linssit puolestaan kermaisuutta, kaali tietenkin kaalista pehmeyttä ja porkkanat kivaa väriä ja suutuntumaa. Jos minulla olisi ollut perunaa, olisin laittanut sitäkin tämän keiton joukkoon, sillä uskon sen sopivan tähän passelisti.

Kookoksinen kaalikeitto (monelle)
  • 2 sipulia
  • n. 600 g kaalia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 1 l vettä
  • 2 tl kasvisliemijauhetta
  • n. 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 tl suolaa
  • 2 kaffirlimen lehteä
  • 1 pieni kuivattu tulinen chili*
  • 3 porkkanaa
  • 4 dl kookosmaitoa
  1. Pilko sipuli ja kaali. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullosta siinä sipulia viitisen minuuttia. Lisää kaali ja kuullota sitäkin noin viiden minuutin ajan.
  2. Lisää kattilaan linssit, vesi, kasvisliemijauhe, inkivääri, soijakastike, suola, kaffirlimen lehdet sekä murskattu chili. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.
  3. Leikkaa sillä välin porkkana ohuiksi kiekoiksi. Lisää porkkanat keiton sekaan ja anna kiehua vielä 10 minuuttia.
  4. Sekoita keittoon ihan lopuksi kookosmaito. Poista kaffirlimen lehdet, tarkista keiton maku ja tarjoile.
*Pienellä chilillä tarkoitan oikeasti pientä, noin puolitoistasenttistä kuivattua chiliä, jonka lajikkeesta minulla ei ole mitään käsitystä. Riippuu tietysti chilistä, mutta ainakin omat minichilini ovat riittävän tulisia antaakseen näinkin isolle määrälle keittoa sopivasti lämpöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti