keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Värikäs kukkakaalikeitto

Hiirialusta onkin panda-alusta.

Ei nyt jaksa kirjoittaa johdantoa sen enempää kuin että: "Syö paljon eri värisiä kasviksia, niin saat paljon tärkeitä juttuja*!"

*Hienosti sanottuna nämä jutut ovat erilaisia ravintoaineita, kuten fytokemikaaleja. Jos asia kiinnostaa, niin alkuun pääsee vilkaisemalla Wikipedia-artikkelia ja jos homma kiinnostaa vielä enemmän, niin kantsii lukea kirja Color Me Vegan.

Värikäs kukkakaalikeitto (riittää ehkä kahdelle nälkäiselle)
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä (+ 1 rkl rypsiöljyä lopuksi)
  • 0,5 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl keskitulista karrijauhetta
  • 1 chili
  • 200 g kukkakaalia (noin puolikas keskikokoisesta kukkakaalista)
  • kaksi lehtikaalin oksaa
  • puolikas paprika
  • 2 dl pakasteherneitä
  • 1,5 dl kookosmaitoa (tai enemmän, minulla oli vain pieni purkki)
  1. Kuutioi punasipuli ja hienonna valkosipuli. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä kattilassa puolilämmöllä ja paista sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää jeera ja paista vielä hetki.
  2. Lisää kattilaan vesi, suola ja karrijauhe. Käännä levy kuumemmalle. Hienonna chili ja lisää se kattilaan.
  3. Revi kukkakaali pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, kun vesi kiehuu. Keitä kolme minuuttia.
  4. Revi lehtikaali postimerkin kokoisiksi paloiksi ja kuutioi paprika. Lisää lehtikaali, paprika ja pakasteherneet kattilaan. Keitä kolme minuuttia.
  5. Lisää lopuksi keiton sekaan kookosmaito.

Unohdin, että minun piti laittaa persiljaa keiton päälle.
Koska keittoannosta oli jo ehditty pilata syömällä monta lusikallista, otin kuvan pelkistä persiljoista
ja lisäsin persiljat sen jälkeen keiton sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti