keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Tomaattikeitto blenderissä

Tein tuollaisen söherön! Ja näyn lusikassa!
Minulle oli kertynyt keittiöön niin paljon tomaatteja, että yritin päästä niistä eroon syömällä tätä keittoa.

Tomaattikeitto blenderissä (2–4:lle)
  • 5 dl tomaatteja pilkottuna
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1 dl kesäkurpitsaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tuore chili
  • reilu kourallinen tuoretta basilikaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 rkl (oliivi)öljyä
  • 1 dl vettä
  1. Pese ja pilko kaikki kasvikset.
  2. Soseuta tehosekoittimessa ensin tomaatit mehuksi.
  3. Lisää muut ainekset ja tehosekoita, kunnes keitto on tasaista.
  4. Siivilöi keitto ja tarjoile jääkaappikylmänä cashewpähkinäkerman kera.

Cashewpähkinäkerma
  • 1 dl cashewpähkinää
  • 1 dl vettä
  1. Jos käytössäsi on 
    • huipputehokas blenderi (kuten. Vitamix tai Gizmo), voit vain laittaa veden ja cashewpähkinät blenderiin ja soseuttaa kermaksi. Siivilöi tarvittaessa.
    • ns. tavallinen blenderi, anna pähkinöiden liota vedessä yön yli ennen blendaamista. Lisää blenderiin tarvittaessa vettä, jos pähkinät eivät meinaa hienontua. Siivilöi kerma ennen käyttöä.
  2. Tarjoile keiton seassa sen koristeena ja maustajana.
Cashewpähkinäkerman voi myös sekoittaa kokonaan keiton sekaan, jolloin koko keitto maistuu kermaisen ihanalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti