perjantai 13. joulukuuta 2013

Kahden tofun perunasalaatti


Perunasalaatti on herkkua! Siihen kuuluvan valkoisen töhnän voi tietysti tehdä kananmunattomasta majoneesista, mutta tällä kertaa tein sen pehmeästä tofusta. Toimii!

Kahden tofun perunasalaatti
  • 1 kg kiinteitä perunoita
  • 600 g pakasteherneitä
  • 300 g (hapanta) omenaa
  • 200 g savutofua (suosittelen tähän Tofumoonin Savutofulihaa)
  • 2 rkl kapriksia
Kastike
  • 1 pkt silken eli pehmeää tofua
  • 1 dl öljyä
  • 1 rkl sinappia
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 0,25 tl valkopippurijauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl sokeria
  1. Kuori perunat, leikkaa ne sopiviksi kuutioiksi ja keitä ne kypsiksi. 
  2. Yhdistä kulhoon perunat, herneet, kuutioitu omena, kuutioitu savutofu ja hieman hienonnetut kaprikset.
  3. Sekoita sauvasekoittimella kastikkeen ainekset tasaiseksi tahnaksi ja yhdistä se perunaseoksen kanssa.
  4. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua tai syö heti, jos on kauhea nälkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti