sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kukkakaaliwingsit


Kukkakaalisiipiä on tullut nyt lähiaikoina vastaan amerikkalaisissa blogeissa, joten minäkin halusin niitä testata. Muokkasin ohjeen VeganBreakin reseptin pohjalta. Hyviä tuli, vaikkakin omaan makuuni ehkä vähän liian pehmeitä. Ensi kerralla teen näistä vähän rapeampia lisäämällä joko taikinaan tai kastikkeen joukkoon öljyä tai sulatettua margariinia. Tein kukkakaaliwingseille kastikkeen cashewpähkinöistä tämän reseptin tapaan, mutta kastikkeen pohjana voi käyttää myös maustamatonta soijajogurttia tai soijatuorejuustoa.

Kukkakaaliwingsit
  • 1 kukkakaali
  • 2,5 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • n. 1 dl tulista kastiketta, kuten Texas Peteä tai Srirachaa
  1. Leikkaa kukkakaali parin suupalan kokoisiksi paloiksi. Levitä leivinpaperi uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Sekoita vedestä, vehnäjauhoista, suolasta, paprikajauheeta ja valkosipulijauheesta taikina. Uita kukkakaalipalat taikinassa ja laita ne uunipellille.
  3. Paista esilämmitetyssä uunissa 20 minuuttia tai niin kauan, että kukkakaalit ovat pehmenneet.
  4. Sekoita tulinen kastike kukkakaalien sekaan ja paista vielä viisi minuuttia.
  5. Tarjoile heti.
Jos kukkakaali kuulostaa ihan liian eksoottiselta, voi linnuttomat siivet tehdä myös soijaleikkeistä tai seitanista.

2 kommenttia:

  1. Voih, jos tässä ruokakuvassa on erityisen huono valaistus ja kattaus, niin en kehtaa enää itse laittaa ruokakuviani nettiin! :)

    Tää resepti oli kiinnostava, itse on tullut tehtyä kukkakaaleista vain "tempuraa" (siksi lainausmerkeissä, koska taikinan paksuus tuppaa yleensä olemaan jotain tempuran ja pakoran välimaastosta). Ja silloin asiaan kuuluu uppopaistaminen. Eli nää wingsit olisivat minulle parempi juttu, koska tuppaa tuo keskivartalo paisua syömisen myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogin nimi on varmistelua sille, että jos ei nyt vaan huvita ottaa ruoka-annoksesta kuin yksi vino ja sähkövalonkeltainen kuva, niin se ei haittaa :D

      Pakorat ja tempurat on siinä mielessä kyllä kivempia kuin nämä, koska niissä on semmoinen kivan rapea ja rasvainen kuori. Nääkin oli kyllä hyviä ja rasvaahan näihin ei oo pakko laittaa yhtään :)

      Poista