Tässä on oma versioni täydentämään netin kikhernemunakasvalikoimaa. Soijajogurtti saa aikaan sen, että kikhernemunakas paistuu pinnaltaan rapeaksi ja sisältä pehmeäksi, eikä sen hapan makukaan ole mikään huono juttu lopputuloksen kannalta.
Taikinaan voi sekoittaa sipulia tai muita pilkottuja kasviksia, papuja, seitannakkeja tai muita rehuja, mutta itse tykkään syödä ne kikhernemunakkaasta erillään. Tällä kertaa tein kikhernemunakkaalle kaveriksi salaatin jääkaapista löytyneistä jämävihanneksista ja sille tein puolestaan huhmareella kastikkeen kourallisesta basilikaa, ripauksesta suolaa ja lorauksesta öljyä.
Kikhernemunakas eli kanaton munakas
- 1 dl maustamatonta soijajogurttia
- 0,5 dl vettä
- 1 rkl öljyä
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 0,25 tl mustapippurirouhetta
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,25 tl yrttisuolaa
- 1 dl kikhernejauhoja
- paistamiseen öljyä
- Sekoita kulhossa soijajogurtti, vesi, öljy ja mausteet ensin keskenään. Lisää kikhernejauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna pienellä paistinpannulla loraus öljyä ja kaada taikina siihen. Paista kikhernemunakasta pienellä lämmöllä noin viisi minuuttia. Käytä tehona 6:sta, jos asteikkosi on 1–12. Kikhernemunakas on valmis käännettäväksi, kun sen yläpuoli on hyytynyt ja alapuoli kaunin ruskea. Käytä kääntämiseen taipuisaa ja litteää lastaa, niin homma onnistuu helpoiten. Paista toiseltakin puolelta viitisen minuuttia.
- Tarjoile heti tai kylmänä joko sellaisenaan, lisukkeena, pääruokana, välipalana, iltapalana, aamupalana tai vaikka eväsleivän täytteenä.