|
Löysin! |
En ole koskaan ollut nakkien suurkuluttaja, mutta tätä eilen kuulemaani ideaa piti testata heti käytännössä. Seitannakkipiilopitsa on pitsaa, jonka reunojen alle on rullattu piiloon seitannakkeja!
|
Frankenberger-seitannakit eivät välttämättä ole väritykseltään sitä näteintä laatua, mutta makunsa on oikein mainio. |
Seitannakkipiilopitsa
- 1 pitsataikina (+ 1 rkl seesaminsiemeniä)
- 9 pientä seitannakkia (esim. Topas Frankenberger tai Topas Pikkupojan nakki)
Tomaattikastike
- 0,5 dl tomaattipyrettä
- 1 rkl Sriracha- tai Texas Pete -kastiketta (tai muuta tulista kastiketta)
Täytteet
- 1 dl soijarouhetta (+ vettä ja 0,5 tl kasvisliemijauhetta)
- 1 punasipuli
- 2 tomaattia
- puolikas paprika
- puoli pakettia sulavaa soijajuustoa (esim. Cheezly Pepperjack)
Pinnalle
- kuivattua oreganoa
- valkosipulimurskaa
- Valmista pitsataikina ohjeen mukaan. Lisää taikinaan halutessasi seesaminsiemeniä. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi ja kaulitse se sitten pyöreähköksi levyksi.
- Sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään. Levitä kastike pitsapohjan päälle.
- Asettele seitannakit pitsapohjan reunoihin. Rullaa pitsapohjaa seitannakkien päälle.
- Turvota soijarouhe kasvisliemellä maustetussa kuumassa vedessä. Kaada ja/tai puristele mahdollinen ylimääräinen vesi pois.
- Kuori ja suikaloi punasipuli ja leikkaa tomaatti ja paprika. Sekoita sipulit, tomaatti ja paprika soijarouheen sekaan ja kaada pitsapohjan päälle.
- Murustele pinnalle soijajuusto.
- Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ripottele valmiin pitsan päälle kuivattua oreganoa ja valkosipulimurskaa.
- Leikkaa slaisseiksi ja tarjoile.
|
Slaissit, kurkkaava seitannakki ja kattolampun välähdys. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti