Nerokas yhdistelmä, nerokkaat värit! |
Oi ihanat perunat! Tykkään teistä niin paljon! Seesaminsiemenillä kuorrutetut perunat ovat kuuluneet henkilökohtaiselle ruokalistalleni pyöreästi teini-iästä saakka luettuani näiden ohjeen Lars Johanssonin Vihreä keittiö -nimisestä keittokirjasta.
Seesaminsiemen-perunat
- perunoita
- öljyä
- yrttisuolaa
- seesaminsiemeniä
- Pese ja harjaa perunat huolellisesti. Voit halutessasi myös kuoria perunat.
- Halkaise perunat, aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle ja sivele niiden pintaan hieman öljyä. Ripottele perunoille yrttisuolaa ja seesaminsiemeniä.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmenneet.
Uunissa paahdettua myskikurpitsaa. Ei mitään varsinaista vikaa. |
Minulla oli jemmassa myös myskikurpitsa, josta valmistin yksinkertaisin toimenpitein maukasta, melkolailla bataatinmakuista ruokaa.
Paahdettu myskikurpitsa
- 1 myskikurpitsa
- 2 tl öljyä
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- Halkaise myskikurpitsa kahtia pituussuunnassa. Poista siemenet veitsellä, lusikalla tai omalla suosikillani eli jäätelökauhalla. Leikkaa kurpitsa suikaleiksi ja kuori ne pienellä, terävällä veitsellä. Kuutioi kurpitsa.
- Sekoita kurpitsan sekaan muut aineet ja levitä kurpitsapalat leivinpaperille uunipellille.
- Paahda kurpitsanpaloja 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kerran tai pari käännellen, kunnes kurpitsat ovat pehmentyneet.
Kuvan lisäksi tarvitaan sanoja kertomaan, mistä tässä on kyse. |
Yksi suosikkimausteistani on tällä hetkellä tilli, jota minun tekisi mieleni laittaa kaikkiin mahdollisiin ruokiin. Erityisen hyvin tilli sopii papujen ja tomaatin kera samaan pataan, kuten tässä tuhdissa ruoassa.
Yrttiset tomaattipavut
- 3 dl keitettyjä valkoisia papuja (esim. vahapapuja tai pienempiä papuja)
- 2 tomaattia
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 0,5 tl kuivattua tilliä
- 0,5 tl kuivattua timjamia
- Pilko tomaatit sekä sipuli ja hienonna valkosipuli.
- Yhdistä kaikki ainekset uunivuokaan.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia eli kunnes sipuli on pehmentynyt.
Salaatti, joka todistaa hammaslääkärini olleen oikeassa. |
Kauan sitten sain kuulla hammaslääkäriltä, että kasvissyöjillä on huonot hampaat, koska he syövät niin paljon etikkasäilykkeitä.
Hammaslääkärin omenainen salaatti
- 1 dl pakasteherneitä
- 1 hapan omena
- 1 porkkana
- 1 etikkakurkku
- 1 tl omenaviinietikkaa
- hyppysellinen suolaa
- 1 tl öljyä
- Sulata pakasteherneet kaatamalla niiden päälle kiehuvaa vettä. Kaada vesi pois.
- Kuutioi omena, porkkana ja etikkakurkku.
- Yhdistä kaikki ainekset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti