Tämän kuvan tarkoituksena on hienovaraisesti reteillä maailman hienoimmalla kangaskassilla. |
Täällä vietetään perusruokaperjantaita, mutta vähän isommalla vaivannäöllä, nimittäin tekemällä itse pastaa! Jee!
Tomaattinen kukkakaali-papukastike (3–4:lle)
- 1 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tlk kuorittuja tomaatteja (tai tomaattimurskaa)
- 1 suippopaprika
- 1 pieni kukkakaali
- n. 4 dl keitettyjä valkoisia papuja (esim. vahapapuja)
- 4 dl vettä
- 2 tl maissitärkkelystä
- 2 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippurirouhetta
- 1 pieni tulinen kuivattu chili
- 1 tl kuivattua meiramia
- 2 tl kuivattua basilikaa
- Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä.
- Lisää tomaatit. Muussaa tomaatteja pienemmäksi perunasurvimella.
- Kuutioi suippopaprika ja paloittele kukkakaali pienehköiksi paloiksi. Lisää ne kastikkeeseen.
- Sekoita maissitärkkelys veteen, ja sekoita neste tämän jälkeen kastikkeeseen.
- Lisää kaikki loput aineet. Anna kiehua n. 10 minuuttia eli kunnes kukkakaalit ovat kypsiä.
- Tarjoile pastan kaverina.
Annoksen voi viimeistellä epämääräiseksi cashewpähkinäparmesanilla. |
Ai niin, on se myös maultaan tosi hyvää. En tiedä, onko se parempaa kuin kuivapasta, mutta ainakin eri tavalla tosi hyvää.
Varmuuden vuoksi tein pastataikinan kulhossa enkä pöydällä. |
Tuorepastan ohje on mukailtu Myllyn parhaan Durumvehnäjauho-pussin kyljestä – jossa ei muuten siinäkään olla sitä mieltä, että kananmunan käyttäminen tuorepastan valmistamisessa olisi jotenkin oleellinen juttu. Jee, Myllyn paras!
Tuorepasta (n. 2:lle)
- 4 dl durumvehnäjauhoja
- 2 dl vettä
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl öljyä
- Mittaa jauhot isoon kulhoon ja tee niiden keskelle kolo.
- Mittaa loput aineet kolon keskelle ja ala sekoitella.
- Vaivaa taikinaa noin viisi minuuttia, jotta siitä tulee oikein kiinteä.
- Peitä taikina tai laita se muovipussiin ja anna sen levätä vähintään 15 minuuttia. (Jos käytät pastakonetta, voi lepäämisen kuulemma skipata.)
- Laita vesi kiehumaan ja lisää sen sekaan suolaa.
- Kaulitse pastataikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi, taita levy kolminkertaiseksi ja kaulitse uudestaan. Toista tämä vaihe pari kertaa.
- Kauli taikina noin parin millin paksuiseksi levyksi ja leikkaa se esim. pitsaleikkurilla puolen sentin levyisiksi nauhoiksi.*
- Nosta levyt kiehuvaan veteen ja keitä 2–3 minuuttia.
Tämmöinen miellyttävä pallukka siitä sitten tulee! En suosittele keittämään tätä kokonaisena. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti