torstai 24. tammikuuta 2013

Tofupekoni ja tofunkäristys

Kuvassa kattovalo heijastuu häikäisevästi sohvalle asetellulle lautaselle.
Nähtävästi kuvaaja on halunnut vangita tähän kuvaan perunamuusin erinomaisen haaleuden.
Kuten kuvassa olevasta Kamomilla-nukesta voinee päätellä, on tämä resepti vinkattu aiemmin leipomisblogini puolella, mutta koska tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin nerokkaan hyvää, haluan jakaa reseptin myös täällä. Minulla ei ole aavistustakaan siitä, keksinkö tämän aikanaan itse, luinko jostain vai kuulinko vinkkinä joltakulta, mutta haluan esittää suuret kiitokset hänelle, joka tämän idean on keksinyt. Kiitos!

Kun tofun leikkaa oikein ohuiksi siivuiksi joko juustohöylällä tai kuorimaveitsellä, tulee sen rakenteesta paistettaessa tosi erilainen, kuin jos sen leikkaisi tavallisella veitsellä vaikka sentin paksuisiksi siivuiksi. Tofu paistuu näin läpikotaisin, joten siitä tulee kivalla tavalla sitkeää ja rapeaa. Mielestäni tofu ei näin valmistettuna tarvitse edes mitään lisämausteita, sillä kylmäsavutofun maku muuttuu tällä tavoin paistettaessa intensiivisemmäksi. Tottakai tofupekonin voi maustaa lisäsuolalla, pippurilla tai chilillä, mutta en itse ole kokenut tätä tarpeelliseksi.

Tofupekoni tai pienempi silppu eli tofunkäristys sopii mahtavasti yhteen perunamuusin sekä tomaatti-sipulisalaatin kanssa. Käristysversiota voi käyttää myös kebabissa ja pekoniversiota hampurilaisissa.

Tofupekoni tai tofunkäristys
  • 1 pkt kylmäsavutofua
  • öljyä
  1. Avaa tofupaketti ja kaada ylimääräiset nesteet pois.
  2. Leikkaa tofu siivuiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Jos teet pitkiä siivuja, saat pekonia ja jos taat teet pienempää silppua, saat käristystä. Älä käytä tavallista veistä, paitsi siinä tapauksessa että olet huippukokki, joka osaa leikata hauraasta tofusta millin paksuisia siivuja.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja asettele tofusiivut siihen siten, että ne eivät ole toistensa päällä. Paista hetkinen kummaltakin puolelta, ehkä noin minuutti per puoli.

2 kommenttia: