lauantai 31. elokuuta 2013

Lime-chili-maissirenkaat

Kivoja värejä rehuissa!

Tässä toisenlainen tapa tarjoilla maissia, jos pelkällä margariinilla voidellut maissit eivät tällä kertaa kiinnosta.

Lime-chili-maissirenkaat (kahdelle)
  • 2 maissintähkää (esikypsytettyjä tai tuoreita)
  • 1 tuore chili (esim. Aji cristal)
  • 1 limetti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,25 tl sokeria
  • 2 rkl vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
  1. Leikkaa maissit parin sentin paksuisiksi renkaiksi ja kuumenna / kypsennä ne esim. keittämällä. Itse kypsensin maissit uunissa, koska minulla sattui muista syistä olemaan uuni päällä.
  2. Kun maissit kuumenevat / kypsyvät, valmista niille kastike yhdistämällä kaikki loput ainekset kulhoon: Leikkaa chili mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Raasta hieman limetin kuorta ja purista limetin mehu. Murskaa valkosipuli. Mittaa näiden lisäksi kulhoon suola, sokeri ja margariini. Sekoita aineksia. Huomaat, että et saa limetin mehua sekoittumaan margariiniin, mutta ei hätää! 
  3. Kun maissit ovat kuumat / kypsät, sekoita ne kastikeainesten joukkoon, jolloin margariinikin sulaa. Anna maissien imeä kastiketta sisuksiinsa vähintään viisi minuuttia ennen tarjoilua.

Oikeasti ne näyttivät herkullisemmilta, mutta tässä blogissa silla ei ole niin väliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti