tiistai 11. marraskuuta 2014

Kikherne-peruna-tomaattikeitto


Keittelin keittoa, ja siitä tuli hyvää! Sopivasti tulista ja tuhtia. Keiton kaveriksi tein pikakrutonkeja leivänpaahtimessa: Paahda ruisleipäsiivut, anna niiden jäähtyä eli kuivahtaa ja pilko ne sitten suupaloiksi.

Kikherne-peruna-tomaattikeitto (nälästä riippuen 2–4:lle)
  • 3 keskikokoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 5 dl keitettyjä kikherneitä
  • 8 dl vettä
  • 1 tl kasvisfondia tai kasvisliemijauhetta
  • 1/4 tl mustapippurirouhetta
  • 1/8 tl cayennepippuria
  • 1/2 tl timjamia
  • 1/2 tl meiramia
  • 1 dl (100 g) tomaattipyrettä
  1. Kuori perunat, sipulit ja valkosipulinkynsi. Leikkaa pieniksi lohkoiksi.
  2. Laita perunat, sipulit, valkosipuli, kikherneet, vesi, kasvisfondi, mustapippuri, cayenne, timjami ja meirami kattilaan ja laita levy päälle. Kun vesi kiehuu, vähennä lämpö kolmasosaan ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä eli n. 14 minuuttia.
  3. Lisää keiton sekaan tomaattipyre ja soseuta keitto. Maista ja lisää suolaa, jos siltä tuntuu.
  4. Tarjoile pikaruiskrutonkien kera.

2 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän huippu blogi, kuten Kamomillan konditoriakin, ja täältä löytyi tosi paljon kivoja, uusia reseptejä, jotka sopivat tällaisen opiskelijavegaaninkin budjettiin. Innolla odottelen jatkoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla! Aika hiljainen tämä blogi toki on, mutta kyllä tänne tulee silloin tällöin keittiössä koettuja ahaa-elämyksiä postailtua :)

      Poista