keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Paahdetut kikherneet


Tein näitä kikherneitä eläin- ja luontojärjestöjen yhteisiin pikkujouluihin, mutta söinkin ne itse. Sori!

Paahdetut kikherneet, 5 dl

  • 5 dl kypsiä kikherneitä (2 pkt)
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tl seesamöljyä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl soijakastiketta
  • 1 tl jeeraa
  • 1 tl sokeria
  • 0,25 tl cayennepippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  1. Sekoita kaikki ainekset ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Kikherneet ovat valmiit, kun ne ovat rapeita ja hieman kutistuneita.
  3. Tarjoile heti lisukkeena, tortillan välissä tai jäähtyneenä naposteltavana.
  4. Säilytä jääkaapissa.

2 kommenttia:

  1. Voiko seesamöljyn korvata jollakin muulla öljyllä? Näitä on aivan pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi korvata! Mä itse laitan sitä nykyisin lähes kaikkiin ruokiin, joten siksi sitä päätyi näihinkin :)

      Poista