perjantai 10. kesäkuuta 2016

Nuudeli-kasviswokki


Keksin muutama kuukausi sitten, että wokkaaminen on tosi jees ja olenkin syönyt nuudeliwokkeja tuon jälkeen säännöllisesti. Tänään mittailin asioita vähän tarkemmin, joten wokki pääsi myös blogiin.

Wokkaamisessa kivaa on se, että melkeinpä kaikkea voi wokata. Olen näiden kasvisten lisäksi wokkaillut viime aikoina ainakin lanttua, parsakaalia ja kaalia. Tofun sijaan olen käyttänyt ainakin pakasteherneitä ja ehkä myös tempeä, jos oikein muistan.

Tässä ei varsinaisesti kikkailla mausteiden kanssa, sillä käyttämäni nuudelit ovat jo itsessään melko tulisia. Soijakastike ja sweet chili -kastike maustavat toki nekin. Tämä on siis helppo ruoka kokemattomallekin kokille!

Nuudeli-kasviswokki yhdelle tai kahdelle

  • 1 pkt pikanuudeleita (esim. Pirkka tai Mama kananuudelit*)
  • 2 tl öljyä
  • 1/2 pkt tofua (mikä vain maku käy)
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pari kourallista kukkakaalin nuppuja
  • 1/2 paprika
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl makeaa soijakastiketta** (Ketjap Manis)
  • sweet chili -kastiketta


  1. Laita pikanuudelit valmistumaan pussin ohjeen mukaan. Käytännössä siis laita nuudelit kippoon, tyhjennä niiden sekaan maustepussi(t) ja kaada päälle kiehuvaa vettä.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja suikaloi sillä aikaa tofu. Laita tofu paistumaan, jotta se saa rapean kuoren.
  3. Suikaloi porkkanat ja sipuli ohuiksi siivuiksi ja hienonna valkosipuli. Revi kukkakaali pieniksi kukinnoiksi ja kuutioi paprika. Laita kasvikset tofun sekaan ja paista hetken aikaa.
  4. Lisää suola ja makea soijakastike ja anna wokin hautua, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä. Lisää lopuksi valutetut nuudelit.
  5. Tarkista maku. Lisää suolaa, makeutta tai tulisuutta, jos siltä tuntuu.
  6. Tarjoile heti sweet chili -kastikkeen kera.
*Kyllä vain, ne ovat vegaanisia, kuten tosi monet muutkin pikanuudelit. Vegaanituotteet-sivulta löydät listan.
**Jos sinulla ei ole makeaa soijakastiketta, voit käyttää tavallista. Jätä tällöin suola pois ja lisää wokin sekaan teelusikallinen tai pari sokeria.

1 kommentti:

  1. Kiitos reseptistä, kuulostaa hyvältä! :) Minäkin olen viime kuukausina intoutunut wokkailemaan kaikkea. Hyvää arkiruokaa. :)

    VastaaPoista