maanantai 5. elokuuta 2013

Makaronilaatikko

Koska tämä makaronilaatikko ei itsessään ole mitään kasvisten juhlaa,
niin syö se ihmeessä ison salaatin kera, sillä pelkillä proteiineilla ei elä!

Vegaaninen makaronilaatikko ei varsinaisesti kaipaa munamaidonvastinetta, sillä esimerkiksi kaurakerma ajaa saman mehevöittämisasian oikein hyvin. Jos nyt kuitenkin haluat tehdä makaronilaatikostasi munamaitoisan näköistä, sopii pehmeä eli silken tofu todella hyvin tähän tarkoitukseen.

Tämä makaronilaatikko on todella perusmakaronilaatikkoa ilman yhtään mitään ihmeellisyyksiä tai lisämakuja. Voit siis aivan vapaasti käyttää mielikuvitustasi ja lisätä mausteita tai vaikka kasviksia makaronilaatikon sekaan ennen sen paistamista.

Makaronilaatikko (4:lle)
  • 5 dl makaronia (+ vettä ja suolaa keittämiseen)
Soijarouheseos
  • 2 dl soijarouhetta (+ n. 1 dl vettä turvottamiseen)
  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 rkl soijakastiketta
Tofumaito eli munaton ja maidoton munamaito
  • 300 g (1 pkt) pehmeää eli silken tofua
  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • 0,5 dl oluthiivahiutaleita
  • 0,25 tl valkopippurijauhetta
  • 2 tl kasvisliemijauhetta
  • 0,5 tl kuivattua timjamia
  • 0,25 tl vastaraastettua (tai jauhettua) muskottipähkinää
Pinnalle
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 rkl öljyä
  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Yhdistä soijarouhe ja vesi. (Veden määrä riippuu käyttämäsi soijarouheen laadusta.)
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sipulia ja valkosipulia siinä noin minuutin ajan. Lisää turvotettu soijarouhe ja paista muutamia minuutteja. Sekoita paistamisen loppuvaiheessa soijarouheen ja sipulin sekaan soijakastike.
  4. Yhdistä tofumaidon ainekset ja soseuta ne esim. sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos sinulla ei ole sauvasekoitinta tai tehosekoitinta, soseuta tofu ensin yksikseen esim. sähkövatkaimella tai suttunuijalla mahdollisimman sileäksi ja sekoita muut aineet vasta sitten sen kanssa.
  5. Sekoita makaronit ja soijarouhe-sipuliseos ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Kaada tofumaito vuokaan ja varmista, että se sekoittuu kaikkien ainesten kanssa.
  6. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pirskota korppujauhon päälle öljyä.
  7. Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna valmiin makaronilaatikon vetäytyä vuoassaan noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

  1. Olipa hyvää ja näppärä tehdä! Vähän muokattiin, kun ei ollut tofua. Jätettiin se siis pois ja tehtiin vain sellainen valkokastike, jossa oli sitten vähän reilummin oluthiivahiutaleita. Päälle pantiin korppujauhojen sijaan muutama tomaattisiivu.

    VastaaPoista
  2. Heippa! Nappaatko haasteen vastaan? :) http://laiskiainen-riippukeinussa.blogspot.fi/2013/08/tartun-haasteeseen.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otin sen vastaan puolittain :)
      http://huonovalorumakattaus.blogspot.fi/2013/08/vahan-haastetta.html

      Poista
  3. Tulipas superhyvää. Sattui olemaan vähän vanhentunutta silken tofua jääkaapissa niin löysin tämän ohjeen, kun mietin että mihin saan sen upotettua. Vaihdoin paria maustetta ja kasvisliemijauheen tilalle laitoin vaan yhden kasvisliemikuution. Kova kun on kerrankin maustemäärät kerrottu ja suolaakin juuri sopivasti niin ei tarvinnut itse arpoa määriä.

    VastaaPoista