torstai 31. tammikuuta 2013

Järkyttävän hyvä pitsa

Jos katsoo tarkkaan, voi juomalasissa nähdä huulirasvan jäljet.
Veitsi ja haarukka ovat hämäystä, koska pitsahan syödään sormin.

Tein tänään niin hyvää pitsaa, että meinasi taju lähteä. Oi joi, mitä mahtavuutta! Pitsan kruunaa sen päälle levitettävä basilika-makadamiapesto.

Käytin soijarouheena vaaleaa luomusoijarouhetta, jonka suutuntuma on kovasti erilainen kuin tavissoijarouheen. Vaikka monelle vaalea soijarouhe on kauhistus, niin suosittelen ehdottomasti testaamaan luomuversiota, koska se vaan tuntuu suussa paremmalle.

Järkyttävän hyvä pitsa

Pitsapohja
  • 2 dl vettä
  • 0,5 pss kuivahiivaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 rkl unikonsiemeniä
  • 3–4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
Soijarouhe-tomaattitäyte
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl soijarouhetta
  • 3 tomaattia
  • 1 dl tomaattipyrettä
  • 0,5 tl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria
  • 0,5 tl kuivattua timjamia
  • 1 pieni kuivattu tulinen chili hienonnettuna
Muut täytteet
  • 1 suippopaprika
  • 5 siivua Topasin vegesalamia
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 pkt Cheezly-soijajuustoa
  • 1 rkl mustia seesaminsiemeniä
  1. Valmista ensin pitsapohja: Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli sellaiseksi, että se tuntuu käteen selvästi lämpimältä. Sekoita veden joukkoon hiiva, suola, oregano, unikonsiemenet ja puolet vehnäjauhoista. Lisää vehnäjauhoja käsin vaivaten, kunnes taikina on kimmoisaa eikä tartu sormiin. Vaivaa taikinan joukkoon lopuksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia ja valmista sillä aikaa täytteet.
  2. Soijarouhe-tomaattitäyte: Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipuleita siinä viitisen minuuttia.Lisää kuiva soijarouhe.Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja lisää ne tomaattipyreen kanssa paistinpannulle. Lisää mausteet, sekoita ja anna kiehua viisi minuuttia tai niin kauan, että soijarouhe on pehmennyt riittävästi. Levitä täyte pitsapohjan päälle.
  3. Pilko suippopaprika ja leikkaa vegesalami pienempiin paloihin. Levitäne sekä cashewpähkinät soijarouhe-tomaattitäytteen päälle. Murenna soijajuusto käsin pitsan päälle ja ripottele lopuksi pinnalle seesaminsiemenet.
  4. Paista pitsaa 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 

Basilika-makadamiapesto
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 tl makadamiaöljyä
  • 1 makadamiapähkinä
  1. Laita kaikki ainekset isoon huhmareeseen ja möyhennä tasaiseksi.
  2. Levitä vastapaistetun pitsan päälle

Siellä se tirisee uunissa!

2 kommenttia: