Tomaatin määrä lautasella lähinnä huvittaa. |
Teinpä muuten tosi hyvää seitania!
Lampaattomat pihvit (n. 16 kpl)
- 3 dl gluteenijauhoja
- 1 dl kikhernejauhoja
- 0,5 tl valkopippurijauhetta
- 2,5 dl vettä
- 0,5 dl öljyä
- 4 murskattua valkosipulin kynttä
- 2 tl raastettua inkivääriä
- 2 kuivattua minichiliä murskattuna (tai muuta tosi tulista chiliä)
- 1 rkl soijakastiketta
- Mittaa kattilaan 2 litraa vettä ja 1 rkl suolaa. Laita vesi kiehumaan sillä aikaa, kun teet seitanin.
- Sekoita gluteenijauhot, kikhernejauhot ja valkopippuri.
- Sekoita toisessa kulhossa vesi, öljy, valkosipuli, inkivääri, chili ja soijakastike.
- Kaada nesteseos jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa taikinaa noin minuutin ajan.
- Muotoile taikina sellaiseksi ranskanleivännäköiseksi pötköksi ja leikkaa siitä terävällä veitsellä noin sentin paksuisia pihvejä.
- Kun vesi kattilassa kiehuu, pudota pihvit yksitellen veteen.
- Keitä 25 minuuttia. Valuta valmiit pihvit lävikössä.
- Kuumenna paistinpannulla loraus öljyä. Paista pihvejä kummaltakin puolelta kolmesta neljään minuuttia eli kunnes niiden pinta on saanut kauniin ruskean värin.
- Tarjoile vaikkapa perunamuusin, höyrytetyn lehtikaalin ja "gravyn" kanssa.
Perunamuusi (kolmelle tai neljälle vähän nälästä riippuen)
- 1 kg perunoita (mieluusti jauhoisia, ettei muusista tule liisteriä)
- 1,5 dl kauramaitoa
- 0,5 tl yrttisuolaa
- 1 rkl vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju)
- Kuori perunat ja keitä niitä n. 25 minuuttia eli kunnes ne ovat pehmeitä.
- Soseuta perunat sähkövatkaimella tai suttunuijalla.
- Lisää joukkoon kauramaito, yrttisuola ja margariini ja sekoita tasaisen kuohkeaksi.
- Tarjoile vaikkapa lampaattomien pihvien, höyrytetyn lehtikaalin ja "gravyn" kanssa.
"Gravy" eli jonkinlainen hyvä soosi eli kastike (mukailtu The Sexy Veganin ohjeesta)
- 3 rkl vegaanista margariinia (tai öljyä)
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 sipuli kuutioituna
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl kasvisliemijauhetta
- 1 rkl oluthiivahiutaleita
- n. 4 dl kiehuvaa vettä
- 1 tl soijakastiketta
- 0,25 tl mustapippurirouhetta
- Kuumenna öljy ja kuullota valkosipulia ja sipulia siinä hetkinen.
- Lisää vehnäjauhot ja ruskista koko settiä muutaman minuutin ajan koko ajan sekoitellen.
- Lisää kasvisliemijauhe ja oluthiivahiutaleet. Sekoita.
- Lisää vesi muutamassa erässä. Käytä vettä sen verran, että saat itsellesi mieluisan paksuista kastiketta. Lisää myös soijakastike ja mustapippurirouhe.
- Anna hautua muutaman minuutin ajan.
- Tarjoile vaikkapa lampaattomien pihvien, perunamuusin ja höyrytetyn lehtikaalin kanssa.
Niin joo, se pääsiäislammas. Se saa puolestani kirmailla vapaasti. Miksi? No siksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti