Lauantaina vietetään maailmanlaajuista vegaanipitsapäivää. Koska en tuolloin ehdi näperrellä, päätin ottaa varaslahdön ja tehdä pitsaa jo tänään. Sain aikaiseksi pitsan, jonka täytteenä on pitsaa!
Pitsapitsa
- kaksinkertainen annos pitsataikinaa
- vegaanista juustoa (esim. Wilmersburger, Smokeyrisella, Cheezly tai Tofutti)
- vegaanista pastakastiketta (ostin valmiina, koska olen laiska)
- kivoja täytteitä, kuten paprikaa, ananasta, sipulia, oliiveja ja vegesalamia (esim. Topas)
- Valmista pitsataikina ohjeen mukaan ja anna sen kohota. Jaa taikina kahtia ja kauli toisesta palasta pyöreä pitsa. Levitä sen päälle pastakastiketta.
- Kaulitse loppu taikina levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla pieniä pitsapohjia. Asettele pohjat ison pitsapohjan päälle ja täytä.
- Paista 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
Topasin salamista saa tähän pitsaan sopivia paloja, kun ne leikkaa pienellä pyöreällä muotilla! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti