Jääkaapissa odotti avaamistaan tuommoinen vegetonnikalapaketti. Päätin tehdä pastaa. Hyvää tuli.
Tonnikalaton pasta (kahdelle)
- 2 tl öljyä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 paprika
- 1 pkt Vantastic Foodsin vegetonnikalaa*
- 0,5 tuubia tai yksi pikkupurkki tomaattipyrettä
- 1 prk kaurakermaa
- 1 tl kuivattua tilliä
- 0,25 tl suolaa
- ripaus cayennepippuria
- Kuumenna öljy ja pilko sillä aikaa sipuli, valkosipuli ja paprika.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia hetken aikaa. Lisää paprika ja paloittele myös vegetonnikala mukaan. Paista hetkinen.
- Lisää loput aineet ja anna muhia kymmenisen minuuttia.
- Tarjoile pastan kera.
En ole koskaan tonnikalaa oikeasti maistanut joten mulla ei ole mitään hajua miltä se maistuu. Silti tuo kiinnostaisi kovasti. Taipuisikohan tuo myös sushin sekaan?
VastaaPoistaKyllä tämä varmaan sushiinkin sujahtaa, mutta suosittelen ennemmin vesimelonista tehtyä tonnikalaa! Teimme sitä Vegaaniliiton kahvilaan ja täytyy kyllä todeta, että se on todella kalaisaa niin ulkomuodoltaan, suutuntumaltaan kuin maultaankin.
PoistaTäältä löytyvät ohjeet lyhyesti suomeksi:
www.vegaaniliittotampere.blogspot.fi/2014/08/merellisia-vegaaniherkkuja-musiikkia-ja.html
Ja täältä englanniksi:
http://thursdayswithwanda.com/2014/06/26/vegan-tuna-salmon-uni/
Okei kiitti vinkistä! Vesimeloni kuulostaa hyvälle kun se ei ole valmiiksi liian kalaisaa :D Saa näyttää muttei maistua! Mutta sitä ongelmaa nyt harvoin on itsetehtyjen vegeruokien kanssa, että maistuisivat liikaa jollekin lihaversiolle, tai ainakaan pahalle sellaiselle. Kalahan siis ei ole hyvää :'D . Mitä nyt kerran tein seitanista pippuripihvejä ja oli aivan liiian lihaisa elämys, jäi pippuriseitan siihen kertaan :D
Poista