maanantai 4. helmikuuta 2013

Kikherne-pastavuoka

Studioni vakiovaruste on vihreä torkkupeitto, jonka päällä kaikki näyttää ainakin punaisemmalta.

Tämän ruokalajin inspiraationa käytin sitä, mitä kaikkea minulta sattui kaapista löytymään, ja lopputulos oli aika jees.

Kikherne-pastavuoka
  • 4 dl kuivaa pastaa
  • 3 dl keitettyjä kikherneitä (1 tlk)
  • 0,5 dl öljyä
  • 1,5 dl vettä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl cajunmaustetta
  • 2 rkl oluthiivahiutaleita
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 1 tl jeeraa
  • 1 rkl savupaprikaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua persiljaa
  • 0,5 tl kuivattua meiramia
  • 1 iso sipuli
  • 1 paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, mielellään suolalla maustetussa vedessä.
  2. Soseuta kikherneet, öljy, vesi, suola, cajunmauste, oluthiivahiutaleet, tomaattipyre, jeera ja savupaprika tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
  3. Kuutioi sipuli ja paprika ja hienonna valkosipuli. Sekoita ne ja yrttimausteet kikhernemassan sekaan.
  4. Yhdistä kaikki ainekset uunivuokaan ja paista kannen alla 190-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.
  5. Tarjoile esimerkiksi porkkanaraasteen kera.

4 kommenttia:

  1. Hyvä blogi, parhaat kuvatekstit! :)

    VastaaPoista
  2. Voikohan kikhernejauhoa käyttää jotenkin tuossa mössössä soseutettujen papujen sijaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti voi, mutta mulla ei ole mitään hajua määristä :)

      Poista