keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Omenatofu

Tämä on yksi niistä ruokalajeista, joiden esteettisten arvojen vuoksi perustin tämän blogin.

Jos en olisi jo syönyt itseäni ähkyyn, hakisin lisää.

Omenatofu (2–4:lle nälästä riippuen)
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pkt (270 g) tofua*
  • 1 rkl öljyä
  • 0,75 tl karrijauhetta (Madras)
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 omena
  • 2 dl manteli-, kaura-, soija- tai kookoskermaa
  1. Pilko sipuli, hienonna valkosipuli ja leikkaa tofu suikaleiksi. Paista niitä pannulla muutaman minuutin ajan öljyssä. Lisää mausteet ja paista muutama minuutti lisää.
  2. Leikkaa porkkanat noin kahden millimetrin paksuisiksi kolikoiksi. Kuori ja kuutioi omena. Lisää ne sekä mantelikerma muiden ainesten joukkoon pannulle. Anna kiehua pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia eli kunnes porkkanat ja omenat ovat kypsyneet.
  3. Tarjoile riisin kera.
*Itse käytin tässä ruoassa maustamatonta hampunsiemenillä ryyditettyä tofua, joka muuttui ruoanvalmistuksen aikana täydellisen suussasulavaksi ja kermaiseksi. Jos et ole maustamattoman tofun ylin ystävä muulloinkaan, käytä tofuna jotain muuta kuin maustamatonta tofua. Myös soijasuikaleet sopivat hyvin tähän ruokaan. Ne kannattaa liottaa ensin kasvisliemellä maustetussa vedessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti